Як правильно використовувати круїз-контроль на автомобілях Mitsubishi?

Як правильно використовувати круїз-контроль на автомобілях Mitsubishi?

buttons.will share

Автомобілі Mitsubishi Motors відомі широким набором активних систем безпеки та електронних помічників, що допомагають водієві у різних ситуаціях на дорозі. Однією з таких функцій є круїз-контроль, який встановлений на моделях ASX, Outlander та Eclipse Cross. Цей пристрій підтримує задану швидкість без участі водія. На підйомі він збільшить оберти двигуна, а на спуску автоматично пригальмує. Ця функція є незамінною для довгих поїздок автомагістралями, адже дозволяє водієві насолоджуватись поїздкою, не тримаючи ногу на педалі газу. 

Як увімкнути круїз-контроль на автомобілях Mitsubishi?

Панель керування розташована на кермі під правою рукою. Вона містить дві кнопки та джойстик. Розглянемо кожен елемент:

  • Клавіша зі знаком спідометра вмикає і вимикає функцію круїз-контролю;
  • Положення Res + збільшує фіксовану швидкість;
  • Set − знижує та фіксує швидкість;
  • Кнопка Cancel скидає налаштування.

Щоб увімкнути круїз-контроль, натисніть клавішу із зображенням спідометра. На панелі приладів з'явиться відповідний індикатор з написом Cruise. Розженіть автомобіль до швидкості понад 40 км/год та натисніть перемикач джойстика у положення Set. Рух джойстика донизу фіксує поточну швидкість як крейсерську, а на приладовій панелі з'являється напис Sed. Регулюйте стрімкість руху за допомогою джойстика. 

Легке натискання на гальма вимикає функцію утримання заданої швидкості. Щоб повернутись до попередніх налаштувань, натисніть перемикач джойстика догори. Клавіша Cancel скидає задані параметри руху та стирає їх із пам'яті автомобіля. Щоб повністю вимкнути функцію круїз-контролю, натисніть кнопку з піктограмою спідометра. 

В чому особливість адаптивного круїз-контролю? 

Adaptive Cruise Control є елементом активної системи безпеки, що підтримує задану швидкість руху, а також утримує дистанцію до транспорту, що рухається попереду. В основі цієї системи радар у вигляді лазерного променя, який вимірює відстань до найближчого авто та передає інформацію на блок керування. В автомобілях Mitsubishi радар розташований за радіаторною решіткою, тому надійно захищений від пошкодження. Радіус дії лазерного променя — 150 метрів. 

Інформація з радара та інших електронних систем потрапляє у блок керування, який аналізує швидкість попереднього авто та відстань до нього. Для утримання безпечної дистанції ACC використовує коробку передач, дросельну заслінку, а також гальмівну систему автомобіля. Він має широкий діапазон швидкостей, тому здатен зупинити авто, уникнувши зіткнення. Адаптивний круїз-контроль зручно використовувати під час тривалих поїздок автомагістралями. Він встановлений на багатьох автомобілях Mitsubishi Motors, зокрема на позашляховиках Pajero Sport.

Коли не варто користуватись круїз-контролем?

Ідеальні умови для використання цієї функції — суха та рівна дорога без крутих повторів та сильної зміни рельєфу. Cruise не варто використовувати на слизькій дорозі під час зливи чи сильного снігопаду, адже він може заважати роботі системи курсової стійкості. Адаптивний круїз-контроль не можна використовувати під час туману чи поганої видимості на дорозі. Також цю функцію не варто вмикати, якщо водій втомлений та їде рівною дорогою з монотонним ландшафтом. У такому випадку краще зупинитись, відпочити та згодом продовжити поїздку, насолоджуючись усіма функціями автомобіля Mitsubishi. 

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital